top of page

​Uddannelse

Anke er født i Holland og har siden hun var lille drømt om at blive berider. Drømmen blev til virkelighed da hun efter gymnasiet blev optaget på den hollandske berideruddannelse.

Anke har taget sin uddannelse på NHB Deurne i Holland. Hun startede i 1998 og blev færdig som berider/instruktør med speciale i dressur i 2001. Under uddannelsen var Anke i praktik hos "de IJzeren Man", "Dressuurstal van Baalen" & "Academy-Stal Bartels". Berideruddannelsen i Deurne betød startskuddet for Anke's ridekarriere og hun har mange gode minder om årene på skolen og fra praktikstederne.

 

Dressuurstal van Baalen​

Efter færdiggjort uddannelse vendte Anke i 2001 tilbage til van Baalen, hvor hun de næste 2,5 år fungerede som stedets berider og blev trænet af Coby van Baalen.

 

Coby van Baalen og hendes datter Marlies, har begge reddet flere mesterskaber for Holland og de har deltaget ved de Olympiske Lege. Coby er mest kendt for at ride den sorte hingst Ferro (e. Ulft) og for at uddanne unge ryttere. Hun har haft utallige successer med elever på de hollandske pony-, junior- og young riders hold.

Hos "Dressuurstal van Baalen" red Anke blandt andet de KWPN-kårede hingste Radar og Wijdewormer's Riant. Disse hingste blev reddet succesfuldt i hingstechampionater og med Riant deltog hun i 2003 ved VM for ungheste i Verden/Tyskland. Sportshestene som Pasternak og Indigo blev startet i forskellige klasser og championater til og med Prix st. George.

På DVB fik Anke for alvor smag for dressursporten og 2,5 års hårdt arbejde resulterede i at hun i 2003 fik tilbudt jobbet som berider på York Stutteri.

York Stutteri

I 2003 kom Anke til Danmark for at møde nye udfordringer på Kiddy og Nick Elsass's York Stutteri i Hørsholm. Dengang var York Stutteri en EU bedækningsstation med både varmblods- og fuldblodshingste.

 

På York var Anke ansvarlig for den daglige træning/uddannelse samt for fremvisning af hestene ved stævner. Med disse heste var hun succesfuld til og med internationalt Grand Prix niveau.

Med avlshingsten Kaiser Wilhelm TSF har Anke haft stor succes, både i Danmark og i udlandet. Parret har vundet internationale Grand Prix klasser og er blevet placeret ved flere World Cup kvalifikationer.

Da stutteriet og hestene i 2008 blev sat til salg, sluttede Anke's job som berider på stedet. Anke kigger tilbage på knap 6 fantastiske år på York. York Stutteri gennemgik i 2010 store ændringer og satser i dag fuldt ud på fuldblod med Alexander Elsass i spidsen.

 

​Interesser

Udover heste har Anke flere interesser, såsom fotografi og design. I 2009 startede hun på den internationale uddannelse multimediedesign i København.

Efter nøje overvejelser har Anke besluttet at vende tilbage til det fag hun brænder allermest for, hun fortsætter nemlig som berider og ikke mindst som instruktør. Anke bruger sin viden og erfaring til at træne ekvipager på alle niveauer. Hendes mål er at gøre dressur forståeligt og fornøjeligt for såvel rytter som hest.

Hjemmefronten

På hjemmefronten er der sket en del siden hun bosatte sig i Danmark. Anke bor i dag sammen med sin mand Kenneth og de fik i 2010 sønnen Sebastian og i 2013 kom lillebror Storm til verden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
IMG_4529.jpg
bottom of page