top of page

Coaching gjorde forskellen!

Drømmen med coachuddannelsen var at kunne være med til at flytte mennesker i den rigtige retning. (Vigtigt at nævne er, at den retning kun kan bestemmes og/eller findes af personen selv, men nogle gange kræver det lidt hjælp!) At flytte ryttere tættere på deres mål og drømme kræver mere end at lære dem at ride, altså rent teknisk, eller at give dem rideøvelser som lektier til næste undervisning. Jeg har længe haft en inderlig interesse i, hvordan jeg kunne gøre en endnu større forskel ved at lære mere om mennesker, om begrænsninger, motivation og overbevisninger.


Det første halve år efter endt uddannelse er gået, og jeg har implementeret coaching på flere måder, såvel online som “i real life”. For eksempel har jeg udviklet en rutine for mine stævneryttere, der sikrer fokus og konstruktive læringsoplevelser. Jeg er imponeret over at høre, hvordan allerede helt unge ryttere reflekterer ved hjælp af de coachingøvelser, jeg giver dem før og efter stævner. Oplevelsen af at ride stævner bliver mere positiv, for rytter, pony/hest OG dem, der er omkring dem, uanset hvad procenterne siger, eller om man får en sløjfe med hjem. Det virker!


I selve undervisningen kan jeg nu hurtigere end før afkode en situation. Forleden havde jeg en rytter på banen, der virkelig gerne ville ride på den kæmpe, lækre springbane på stedet, men tidligere oplevelser og nogle overbevisninger, hun ubevidst havde tilegnet sig, havde begrænset hende i det. Med min beridererfaring kunne jeg sagtens vurdere, at det ikke var et ridemæssigt issue, vi stod med. Min coachingtilgang fortalte mig, at vi havde med en ryttermindset-udfordring at gøre. I det tilfælde sker der det, at jeg både tager min 'berider og coach kasket' på, og på kort tid fik vi hos denne rytter afvæbnet de overbevisninger, der ikke var til gavn i situationen. Vi lagde en plan, som rytteren var tryg ved, og som også gav hende et motiverende skub. Og gæt hvad....


Det havde været helt forventeligt og okay, hvis planen havde taget længere tid, men blot en halv time senere red hun i skridt og trav hele banen rundt med et stort smil.


Jeg har lige modtaget en besked her til morgen… 'Så har jeg galopperet i let sæde på springbanen'. Hvor fedt er det lige?


Det gør mig så glad at opleve, at coaching gør denne forskel for ryttere - OG ikke mindst rytternes heste! En afklaret, afbalanceret, motiveret rytter er en god samarbejdspartner!


Tøv ikke med at tage fat i mig, hvis du har spørgmål om coaching, undervisning, kurser, workshops ELLER hvis du har et forslag på et emne jeg kan tage fat i til næste blogindlæg! - Min mailadresse er anketerbeek@gmail.com 


Kærlig hilsen,

Anke


PS. Billedet har selvfølgelig intet med teksten at gøre ;) , men er foråret ikke fuldstændig fantastisk i år? Jeg håber i nyder det lige så meget!



Comentários


For nyligt
Arkiv
Følg med
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page