top of page

Maven er rund, ferie er sund....

Maven er rund, ferie er sund… Humøret i top, nu skal der strammes op! Jeg var lidt spændt på hvordan Furioso ville klare to ugers ferie på fold og i walker. Han har så meget energi og hans legesyge sind har godt af at blive stimuleret. Sidste år sendte jeg ham i aquatræning i sommerferien, men i år er han kommet i skole og jeg syntes nogle uger på lavt blus ville gøre denne teenager godt. Det virker til at have fungeret rigtigt godt for ham… Som altid når jeg har været væk, kan jeg ikke vente med at komme ud til hestene og allerhelst ville jeg bare ride afsted, men det vil på flere end en måde være en dårlig ide. Vi bygger konditionen stille og roligt op og har en plan hvor jeg ikke mindst lægger vægt på lydigheden. Vi skal have nogle aftaler på plads igen. To ugers ferie = to uger hvor jeg bygger op. Det er min erfaring at det er en god tommelfingerregel når det gælder en genoptræning efter en FRIVILLIG pause (og ikke efter en skade!!). Træningen kommer den første uge til at bestå af: -Masser af skridt i fremad tempo - også på hårdt underlag -Skridt-trav intervaller ved hånden (gerne i skoven hvis insekterne tillader det) -Longe i Pessoa en til to gange for at løsne overlinien og stramme maven op (OBS Pessoa er en god løsning for Furioso, men muligvis ikke for alle heste) -Lydighedstræning fra jorden Anden uge: -Stadigvæk masser af skridt i fremad tempo før og efter hver træning -To dage ridning, med intervaller og løsgørende arbejde -En enkel dag med Pessoa -Igen to dage ridning med intervaller/masser af overgange og løsgørende arbejde -Skovtur med intervaller -Lydighedstræning fra jorden Den første uge kommer som i kan se ikke til at foregå i sadlen, men det gør ikke noget når nu rytteren her også trænger til at stramme lidt op. Jeg har på ingen måde undgået god mad, vin og søde sager under ferien og sådan skal det være. Skridt-trav intervallerne ved hånden skal nok få min kondition i top igen….Følg med hvordan planen forløber :)


For nyligt
Arkiv
Følg med
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page