top of page

Jagten på den helt rigtige dressursadel - del II

“Jagten på den helt rigtige dressursadel….” Del II

Hest: Furioso

Race: KWPN

Afstamning: Sandreo x Johnson

Født: 2010

Stangmål: 1.69m.

Det er nu godt og vel to måneder siden at jeg sammen med Heri Rideudstyr kom frem til at jeg skulle afprøve en Albion Platinum SLK. Denne sadel er en demosadel og derfor kan vi få lov til at give os tid, god service! Da det hurtigt viste sig at sadlens puder skal være lidt højere bagtil for at kunne ligge i optimal balance, har vi brugt en korrektionspad for at kompensere. For at føle mig frem til om denne her model er den helt rigtige sadel, har denne korrektionspad været en god hjælp.

De første uger blev rideturene bygget op så hesten kunne vænne sig til sadlen. Især nedsidning i trav skal man helst vente med de første uger efter min mening. Forestil dig et par nye sko (ELLER NYE DRESSURSTØVLER!), de skal også gåes ordentligt til for ikke at give trykninger...

De seneste uger har træningen været helt som den plejer og nedsidning har der også været en del af. Hesten har reageret meget positiv i såvel overgange som vendinger og sidebevægelser = et godt tegn på at den bruger ryggen. Jeg har det ret godt i den og kan godt lide hvordan jeg får mulighed til at komme rund om hesten og være “tæt ved den”. Når jeg kigger i spejlene eller ser video, kan jeg se at min holdning - skulder, hofte og hæl - er korrekt. De fleste sadler er tidligere faldet bagover ved denne hest og når balancepunket i sadlen ikke ligger i midten, tja så sidder man som rytter selvfølgelig heller ikke i optimal balance.

Næste uge kommer sadeleksperten fra Heri forbi igen for at vurdere sadlen. Hvis denne model er den rigtige - skal den kunne rettes eller bestilles med større puder bagtil. Måske blev det ikke så svær en opgave alligevel at finde sadel! Men det sagde jeg ikke højt selvfølgelig….

Noget andet, på billedet kan i se den minimalistiske stil vi har kørende i forhold til underlag. Jeg har ledt efter de her klassiske dressursadelformede underlag og jeg fandt dem…næsten altså da det her er Catago’s islænderunderlag. De ligger dog udemærket under en dressursadel og er lavet af 100% bomuld! Når sommervarmen står på er de super at bruge og så synes jeg faktisk at de klæder denne hest samtidigt….

Læs med næste uge når vi forhåbentligt er kommet et skridt videre i jagten på den helt rigtige dressursadel….

(Billeder; Anke ter Beek)


For nyligt
Arkiv
Følg med
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page