top of page

Jagten på den helt rigtige dressursadel - del I

Hest: Furioso Race: KWPN Afstamning: Sandreo x Johnson Født: 2010 Stangmål: 1.69m.

At finde den helt rigtige sadel kan være noget af en opgave. Især når man som rytter har en klar foretrukken sadel man føler sig hjemme i. Sådan en sadel har jeg, min Passier Grand Gilbert, den kunne jeg bo i…… Den sadel har fulgt mig siden min berideruddannelse og har utroligt nok ligget godt på en del af de heste jeg har redet igennem årene. Generelt har jeg en stor kærlighed til Passier. Jeg synes det er sadler hvor rytteren kommer helt tæt ind til hesten og det er det jeg vil. Der skal ikke være for meget mellem mig og min hest for at jeg kan bruge mit sæde og vægthjælpere mest effektivt. Men denne Passier Grand Gilbert kommer aldrig til at passe min 6-årige KWPN vallak Furioso, selvom jeg har prøvet at ændre den samt give den støtte her og der.

Siden har jeg prøvet forskellige sadler, såsom en Passier Optimum, en Prestige D1 og en Albion SLK. Ingen af disse var den rigtige for Furioso, men den sidstnævnte Albion SLK kom tættest på at ligge korrekt og gav mig en ret god fornemmelse. Jeg har personligt ingen tidligere erfaringer med Albion, dog rider flere af mine elever i dem. Min sadelmager, Heri Rideudstyr, foreslog at jeg prøvede en anden Albion model - en Albion Platinum SLK.

Det er nu en lille måned siden jeg begyndte at ride i den og jeg er positiv, ikke overbevist men positiv. Det er jeg fordi jeg kan mærke en ændring i hestens afvikling af bevægelserne fra første dag og jeg sidder helt TÆT ind til hesten, ja tak! Sadelmageren har undervejs holdt øje og mener der skal fyldes lidt op bagtil. Derfor rider jeg de næste par uger med en korrektions-pad, som løfter sadlen på samme måde som en evt. omstopning vil gøre.

To be continued….

(Billeder; Anke ter Beek)


For nyligt
Arkiv
Følg med
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page